New Shoes

Endelig har jeg fått meg skikkelige joggesko, det har tatt en hel evighet syns jeg. Jeg skulle egentlig bare innom å se litt å snike til meg en måling av beina mine å se hvilken type sko jeg trengte. Dama på butikken tok bilder av føttene mine og vi fant ut att jeg hadde overpronasjon. Dvs att jeg trenger støtte på innsiden av skoene. Det er faktisk ganske viktig å ta vare på føttene våres, det er dem som vi skal gå på resten av livet. Fant litt info om fot og ankel HER., å det er vist ikke bare å bare med disse føttene. Jeg anbefaler alle å gå å teste føttene sine slik att evt skader kan unngås.
Litt om overpronasjon:
Pronasjon er rullebevegelsen foten gjør den treffer bakken. Normalt starter steget på utsiden av helen, ruller fremover og avslutter med stortåen. Pronasjon er viktig for å fordele belastningen over hele foten og absorbere støt. Ved overpronasjon faller innsiden av foten inn når foten belastes. Overpronasjon er vanlig blant de med lav fotbue, og kan medføre redusert støtdemping og følgeplager i føtter, ankler, knær, hofte og korsrygg.

Man ser ofte overpronasjon og lav fotbue hos de med myke føtter. Andre årsaker til overpronasjon kan komme fra kompensasjoner for en feilstilling i foten som man har hatt siden man ble født, stramme legg muskler, benlengde forskjell, en rotasjon i hofter/bekken, overvekt, graviditet og ensformig belastning på hardt og flatt underlag.  

De første symptomene er ofte en følelse av tretthet under foten. Dette fører så til økt smerte ved videre belastning. Ofte ser man tilstanden plantar fascitt, en betennelse i senen under fotebuen, hos personer som overpronerer og belaster foten mye med feil fottøy. Overpronasjon fører til at leggbenet og lårbenet roterer innover. Dette gir en feil rotasjon i knærne, og kan videre gi økt svai i korsryggen og kompensasjoner oppover i ryggsøylen. Overpronasjon kan derfor føre til en rekke plager

 • Helsmerter (Plantar fasciitt eller hælspore)
 • Tåballsmerter (Metatarsalgi)
 • Nummenhet i tærne (Mortons nevrom)
 • Skjev storetå (Hallux valgus)
 • Stiv storetå (Hallux rigidus)
 • Akillessenebetennelse
 • Benhinnebetennelse
 • Leggsmerter
 • Tarsal tunnel syndrom
 • Uspesifikke kneplager
 • Menisk skade
 • Kne arthrose
 • Smerter i muskelfester/leddkapsel rundt hoften
 • Piriformis syndrom
 • Hofteleddsartrose
 • Ryggsmerter

Dersom man overpronerer kan man noen ganger se at ankelen heller innover når man står eller går. På godt brukte sko kan du ofte se at skoene blir slitt på innsiden, spesielt ved helene.

Dersom du vet at du overpronerer bør du velge fottøy som gir god støtte til fotbuen, evt. spørre din behandler om å få en vurdering for individuelt tilpassede innleggssåler. Vektreduksjon rådes hos overvektige pasienter med plager i føttene. Unngå for mye ensformig belastning som å stå og gå på flatt og hardt underlag. Dersom du liker å løpe kan det være hensiktsmessig å variere treningen med aktiviteter som ikke gir like mye belastning på føttene, for eksempel svømming og sykling.

 

 

Prøvde div type sko og farger.

Disse likte jeg, men dessverre hadde de ikke størrelsen min, eller de passa jo, men hun dama mente jeg burde ha en halv størrelse opp, å vi hører jo på de som har peiling. Jeg får kjøpe disse neste gang ;)

 

 

Så fikk jeg jo selvfølgelig prøve topp modellen til asics, er disse jeg har suglet etter på nettet. Gud for noen behagelige sko, akkurat som å gå på skyer, størrelsen min hadde de også. Eneste jeg ikke helt var fornøyd med var fargen. Ytelse før design, så da ble det ett par Asics Gel-Kayano 21 som fikk bli med meg hjem idag <3 Dette er en mengdetrenings sko som kombinerer stabilitet, maksimal støtdemping og løpsfølelse på fortreffelig vis. 

 

 

Gleder meg til å få prøvd disse en tur, håper dette er den motivasjonen jeg trenger til å begynne å trene

 


 Å jeg må ikke glemme  å takke min sponsor og kjæreste som betalte halve skoene, TUSEN TAKK BABY <3


 

4 kommentarer

Frode

31.03.2015 kl.18:42

😉😉🏃🏃🏃🏃🚶🚶

Tiffany Gnaly

31.03.2015 kl.18:56

Takk for informasjon :- )

Og det finnes ikke noe som mange fargerike treningssko!

Veronica S

31.03.2015 kl.22:24

MORO MED NYE SKO! OG SÅ FINE DE VAR DA

Charlotte Hagen Edvardsen

31.03.2015 kl.22:35

Fine sko :)

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

30, Haugesund

Født i Bergen by, der jeg bodde til jeg var ca 12, så flyttet vi til Sandnes der jeg gikk på ungdomskole, da jeg var blitt 16 så flyttet jeg til Haugesund der jeg bor nå. Har også innimellom her bodd i Leikanger. 11 oktober 2013 Fekk jeg diabetes type 1, å livet mitt ble snudd opp ned. Er litt rart å være syk uten å se syk ut, men håper med tiden til hjelp att jeg skal klare å få kontroll over sykdommen. Har en liten Pelsdott ved navnet Zena, hun er en blanding av dverg snauzer og Bichon Frise <3 Følg meg gjerne på Instagram : Helmic_86 KontaktInfo: Helmic_86@live.no

Kategorier

Arkiv

hits